fbpx

TÁRSASTÁNC

Főoldal / Programok

Felnőtt tásastánc kezdő tanfolyam

Minden héten kedden 18:30-tól 20:00-ig!
A tanfolyam 2020. szeptember 29-én indul!
 
Ár
2.000 Ft/fő
3.000 Ft/pár

Célja, hogy elsajátíthass pár olyan egyszerű alaplépést, amivel a bálokban, esküvőkön, bulikban bátran ki tudsz állni, sőt idővel akár a táncparkett ördögévé is válhatsz. Érkezhetsz egyedül is, de persze a legjobb lenne, ha saját partnereddel tudnád elsajátítani a legjobb figurákat. Az urak megtanulhatják a táncos vezetési technikákat, a hölgyek pedig azt, hogyan kövessék partnerüket tánc közben.

Tini kezdő tánctanfolyam 11-18 éveseknek

Minden héten szerdán és vasárnap 17:15-től 18:15-ig!

A tanfolyam 2020. szeptember 30-án indul!

Ár

1.200 Ft/fő 

Készülj fel a szalagavatóra, iskolai bulikra! 

Vonz a táncparkett, de nem mersz rálépni? Unod, hogy a táncos bulikon csak az asztalnál gubbasztasz, mert bátortalan vagy? Tedd meg az első lépést!

Szeretettel várunk Mindenkit, aki vidám hangulatú órákon szeretné átélni, átérezni a tánc adta örömöket! A korosztály nem akadály, tánccsoportjainkhoz pár nélkül is bátran csatlakozhatsz! Kezdő tanfolyamainkon mindenki elsajátíthatja a legismertebb és legnépszerűbb társastáncok alaplépéseit.

- mozgás- és ritmusfejlesztés
- társastánc alapok (keringők, cha-cha, mambó, jive, rocky)
- modern és klasszikus zenék
- illemtan

 

Gyerek kezdő tánctanfolyam 7-10 éveseknek

Minden héten szerdán és vasárnap 16:15-től 17:00-ig! 

A tanfolyam 2020. szeptember 30-án indul!

Ár

1.000 Ft/fő 

A tanfolyam célja, hogy megismertessük és megszerettessük a tánc csodálatos világát a gyerekekkel, akik kedvelik a zenét, a mozgást és a jó társaságot. A mozgás minden fiatal életében elengedhetetlen, a tánctanfolyamon jókedvűen, társaságban mozoghatnak a gyerekek és az itt megtanult alapokat később kamatoztatni tudják az életben.

- mozgás- és ritmusfejlesztés
- társastánc alapjai
- játékos illemtan

 
Helyszín: 2500 Esztergom Szent István tér 10.
Szent Adalbert Központ
 
Érdeklődés és jelentkezés:
Kuborczik Ildikó
+36 20 429 2382
kuborczik.ildiko@gmail.com


Kuborczik Ildikó vagyok, férjemmel és 3 gyermekemmel Nyergesújfalun élek. 1998- ban végeztem Esztergomban a Vjrktk főiskolán tanító-szociálpedagógus szakon. A tanítás és a tánc szeretete szorosan összefonódott az életemben, így egyértelművé vált, hogy a tánctanítás lesz a jövőm. Immár 20 éve foglalkozom kicsikkel és felnőttekkel egyaránt, legyen szó szakkörről, iskolai előadásról, szalagavatóról, esküvőről vagy csak hobbitáncról. Várok mindenkit sok szeretettel, aki szeretné, hogy bevezessem őt a társastánc és illemtan világába!

Táncok

Bécsi keringő: A legrégebbi hagyományú társastánc, szinte mindenki ismeri különleges 3/4-es ritmusát. Neve a német "waltzen" (forogni) szóból származik. A bálok kedvenc tánca, amit most megtanulhatsz!

Angol keringő: a boszton nevű Amerikában kialakult táncból fejlődött ki a bécsi keringő utódjaként, de jóval lassabb tempója. Nálunk a szalagavatók es az esküvői nyitótáncok nagy slágere.

Cha-cha: latin-amerikai versenytánc, melynek dinamikája, figura gazdagsága magával ragadó. Jellegzetessége a sasszé lépés, üteme 4/4-es és nagyon sok modern diszkó zenére táncolható.

Mambó: a legtöbben a Dirty dancing című filmből ismerik, a salsára hasonlító, kubai eredetű tánc, 4/4-es ritmusú, rimustechnikája miatt erotikus jellegű.

Jive: az Amerikai Egyesült Államokban élő afro amerikaiaktól ered, gyors, 4/4-es ritmusú, lendületes szing zenére alkalmazható tánc. Az igazi bulikirályok mind ezt ropják!

Rock'n roll: zenei stílus és tánc egyben. A rhythm and blues, rockabilly és western szving elemeitől forrt össze egy zenei stílussá, majd táncként a boogie-woogie és a Lindy Hop elemei váltak eggyé benne. Akrobatikus elemekkel tarkítva a táncparkett ördögévé teszi az embert.

Nincsenek események